Pieter van de Stadt: Van Burgemeester naar Dijkgraaf bij Hoogheemraadschap van Schieland

28 feb , 14:30 Nieuws
image 21 674486d6067ec

Pieter van de Stadt: Van Burgemeester naar Dijkgraaf

Op 1 maart gaat Pieter van de Stadt, voormalig burgemeester van Lansingerland, een nieuwe uitdaging aan als dijkgraaf bij het Hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Een opmerkelijke carrièrewending van een man die toegeeft dat hij niets weet van waterschappen.

Passie voor Water en Duurzaamheid

Hoewel Van de Stadt in zijn nieuwe functie de focus verschuift van direct menselijk contact naar waterbeheer, blijft zijn passie voor mensen en duurzaamheid onveranderd. Hij ziet de toenemende rol van waterschappen in het bewustzijn van mensen, vooral met de impact van klimaatverandering in het vooruitzicht.

Oud-Hollands Calvinisme en Klimaatbewustzijn

Van de Stadt gelooft in een 'oud-Hollands calvinisme' als de beste manier om duurzaam te leven, waar matigheid centraal staat. Hij benadrukt het belang van afvalscheiding, energiebesparing en duurzame initiatieven, terwijl hij ook openlijk toegeeft af en toe te genieten van vliegreizen.

Verbinding en Samenwerking

Als burgemeester stond Van de Stadt bekend om zijn open houding en luistervermogen. Hij benadrukt het belang van het begrijpen van elkaars perspectieven en het streven naar compromissen. Zijn ervaring in het samenbrengen van verschillende belangen, zoals bij de ontwikkeling van woningbouwprojecten, getuigt van zijn vermogen om resultaatgericht te handelen.

Terugblik op Burgemeesterschap

Hoewel het burgemeesterschap Van de Stadt heeft blootgesteld aan emotioneel zware situaties, zoals de toeslagenaffaire, kijkt hij met trots terug op zijn bijdrage aan de gemeenschap. Zijn enthousiasme voor de Rotterdamse regio en de mensen die er wonen blijft onverminderd groot.

In zijn nieuwe rol als dijkgraaf hoopt Van de Stadt zijn nieuwsgierigheid te gebruiken als leidraad en bij te dragen aan een duurzame toekomst voor het waterbeheer.